ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των τοίχων των κτιρίων σε νέες ή υφιστάμενες κατασκευές
Η εφαρμογή της θερμοπρόσοψης ή των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης γίνεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος της θερμοπρόσοψης έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, γι' αυτό και σήμερα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τη θερμική προστασία των εξωτερικών μερών ενός κτιρίου.

Με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, εξασφαλίζετε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού. Έτσι, ο χώρος σας διατηρείται ζεστός το χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι. Επιπλέον, η θερμομόνωση προστατεύει το σκελετό του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες, όπως ο ήλιος, η ζέστη, η βροχή και ο παγετός.

Γιατί να κάνω εξωτερική θερμομόνωση;

Εξοικονόμηση Ενέργειας
Ενεργειακή Ταυτότητα Κτιρίου
Ανακαίνιση Πρόσοψης Κτιρίου
Μείωση Θερμοκρασίας εντός του χώρου
Προστασία χώρου από υγρασία
Εξοικονόμηση Χρημάτων
Η θερμοπρόσοψη αποτελείται από τα εξής θερμομονωτικά υλικά:
Πλάκες Διογκωμένης Πολυστερίνης που αποτελούν το πιο συχνό θερμομονωτικό υλικό στα συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης, καθώς έχει εξαιρετικά απλή και γρήγορη εφαρμογή.

Πλάκες Εξηλασμένης Πολυστερίνης, οι οποίες είναι ιδανικό υλικό για θερμομόνωση, με χαμηλό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας. Είναι κατάλληλες ακόμα και για τα τμήματα εκείνα του κτιρίου που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, χάρη στις ιδιότητες της εξαιρετικά χαμηλής απορρόφησης νερού και της υψηλής αντοχής σε κρούσεις.
Ακολούθως, «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα, προκειμένου να προσδώσει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Η εφαρμογή γίνεται στις εξωτερικές πλευρές των κτιρίων, νέων ή παλαιών. Οι επιφάνειες αυτές προστατεύονται από την υγρασία, καθώς δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών.

Η εφαρμογή της θερμοπρόσοψης περιορίζει στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους, παρέχοντας εξοικονόμηση ενέργειας -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- έως και 65%, ανάλογα με το κτίριο, την περιοχή και τον προσανατολισμό του. Επιπλέον, συντελεί στη μείωση του κόστους συντήρησης του κτιρίου, αφού προσφέρει προστασία από τις ρηγματώσεις στα στοιχεία του σκυροδέματος.
ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης