0 %

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Η θερμοπρόσοψη είναι μια εξωτερική επένδυση τοίχου που παρέχει μόνωση και προστασία από τα στοιχεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε ανακαινίσεις και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου.

Η HOTSPRAY ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί να κάνω εξωτερική θερμομόνωση;

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η θερμοπρόσοψη μειώνει σημαντικά τις απώλειες θερμότητας το χειμώνα και την εισροή θερμότητας το καλοκαίρι, οδηγώντας σε δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.

Ενεργειακή Ταυτότητα Κτιρίου

Η θερμομόνωση είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή του κατάταξη.

Ανακαίνιση Πρόσοψης Κτιρίου

Η θερμοπρόσοψη μπορεί να δώσει σε ένα κτίριο μια νέα και ανανεωμένη εμφάνιση.

Μείωση Θερμοκρασίας εντός του χώρου

Η θερμοπρόσοψη εξασφαλίζει σταθερή και άνετη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτιρίου, προστατεύοντας από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Προστασία χώρου από υγρασία

Η θερμοπρόσοψη συμβάλλει στην πρόληψη της συμπύκνωσης υδρατμών, μειώνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας μούχλας και μυκήτων.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Η θερμοπρόσοψη αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση για την εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου.

ΚΤΙΡΙΟΥ

Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης

 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 1
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 2
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 3
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 4
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 5
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 6
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 7
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 8
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 9
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 10
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 11
 • Στάδια Εφαρμογής Θερμοπρόσοψης 12

εφαρμογή της θερμοπρόσοψης

Η εφαρμογή της θερμοπρόσοψης ή των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης γίνεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος της θερμοπρόσοψης έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, γι' αυτό και σήμερα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τη θερμική προστασία των εξωτερικών μερών ενός κτιρίου.

Οφέλη Θερμοπρόσοψης

Με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, εξασφαλίζετε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού. Η θερμομόνωση λειτουργώντας ως φράγμα έναντι της ροής της θερμότητας, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της δροσιάς ενός κτιρίου το καλοκαίρι και στη ζεστασιά του το χειμώνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης.Έτσι, ο χώρος σας διατηρείται ζεστός το χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι. Επιπλέον, η θερμομόνωση προστατεύει το σκελετό του κτιρίου από τις καιρικές συνθήκες, όπως ο ήλιος, η ζέστη, η βροχή και ο παγετός.

Η θερμοπρόσοψη αποτελείται από τα εξής θερμομονωτικά υλικά:

Πλάκες Διογκωμένης Πολυστερίνης που αποτελούν το πιο συχνό θερμομονωτικό υλικό στα συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης, καθώς έχει εξαιρετικά απλή και γρήγορη εφαρμογή.

Πλάκες Εξηλασμένης Πολυστερίνης, οι οποίες είναι ιδανικό υλικό για θερμομόνωση, με χαμηλό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας. Είναι κατάλληλες ακόμα και για τα τμήματα εκείνα του κτιρίου που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, χάρη στις ιδιότητες της εξαιρετικά χαμηλής απορρόφησης νερού και της υψηλής αντοχής σε κρούσεις.

Ακολούθως, «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα, προκειμένου να προσδώσει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Η εφαρμογή γίνεται στις εξωτερικές πλευρές των κτιρίων, νέων ή παλαιών. Οι επιφάνειες αυτές προστατεύονται από την υγρασία, καθώς δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών.

Η εφαρμογή της θερμοπρόσοψης περιορίζει στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους, παρέχοντας εξοικονόμηση ενέργειας -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- έως και 65%, ανάλογα με το κτίριο, την περιοχή και τον προσανατολισμό του. Επιπλέον, συντελεί στη μείωση του κόστους συντήρησης του κτιρίου, αφού προσφέρει προστασία από τις ρηγματώσεις στα στοιχεία του σκυροδέματος.

Εξωτερική Θερμομόνωση - Θερμοπρόσoψη

Δεν ξέρετε ποια λύση ταιριάζει στο ακίνητό σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σας δώσουμε μια δωρεάν προσφορά
και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την ιδανική λύση μόνωσης.